Een geweldig reis die u naast enkele hoogtepunten van Schotland, ook laat kennismaken met de zeer tot de verbeelding sprekende mystieke Orkney- en Shetlandeilanden. Bijzondere steden als Edinburgh, Glasgow, Inverness en Stirling staan ook op het programma. Bewonder iconische plekken zoals Glencoe, Loch Ness en de vulkanische kliffen van Eshaness. Verken archeologische vindplaatsen zoals Skara Brae, maak kennis met de beroemde Shetlandpony’s en proef authentieke Highland whisky. Van historische kastelen tot adembenemende natuur, elke dag biedt nieuwe hoogtepunten. Deze unieke reis combineert cultuur, natuur en avontuur. Perfect voor liefhebbers van historie, ongerepte landschappen en ontspanning. Laat u betoveren door de magie van Schotland en ervaar een onvergetelijke reis door dit schitterende land!
Dag 1: Ferryovertocht IJmuiden – New Castle – 1 nacht
Dag 2: Double Tree by Hilton Westerwood***- Cumbernauld of gelijkwaardig -1 nacht
Dag 3: Alexandra Hotel*** - Fort William - 1 nacht
Dag 4: Royal Highland Hotel*** - Inverness - 1 nacht
Dag 5/6: The Kirkwall Hotel*** - Kirkwall - 2 nachten
Dag 7: Ferryovertocht Kirkwall - Lerwick - 1 nacht
Dag 8/9: Shetland Hotel*** - Lerwick - 2 nachten
Dag 10: Ferryovertocht Lerwick-Aberbeen - 1 nacht
Dag 11: Stirling Highland Hotel*** (april vertrek) óf Mercure Livingston*** (oktober vertrek)
Dag 12: Ferryovertocht New Castle – IJmuiden – 1 nacht
Dag 13: Terugkomst in Nederland
Via diverse opstapplaatsen rijden we naar IJmuiden, waar we rond 15.00 uur inschepen voor de overtocht per cruiseferry van DFDS naar Newcastle. De ferry vertrekt omstreeks 17.00 uur. Aan boord hoeft u zich allerminst te vervelen, want met een winkel, restaurants en entertainment is de overtocht al volop vakantie! Overnachting aan boord in een 2-persoons binnenhut met stapelbed. Tegen een meerprijs kunt u een buitenhut stapelbed of buitenhut benedenbedden boeken.
Wij raden u aan om voor de overtocht een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. De koffer blijft tijdens de overtocht in de bagageruimte van onze touringcar staan, die geparkeerd wordt op een afgesloten parkeerdek van de ferry.
In ochtend arriveren we op de terminimal in Newcastle, waar we rond 09.30 zullen ontschepen. We gaan op weg naar Glasgow, metropool van het Noorden, waar een korte stadstour onder leiding van een lokale gids (exclusief) op het programma staat. De bijzondere eeuwenoude kathedraal zal hierbij zeker niet vergeten worden. We verblijven de komende nacht in de omgeving van Glasgow.
We starten deze ochtend in Stirling, dat ook wel 'Klein Edinburgh' genoemd wordt, historisch en charmant. Al van verre torent Stirling Castle (exclusief entree) voor u op. De oude koninklijke residentie bevindt zich in een zeer goede staat door de vele renovaties en iedere steen ademt historie. Vervolgens bezoeken we het unieke natuurgebied de Trossachs, waar u op het serene Loch Katrine een boottocht kunt maken (niet inbegrepen). Een mooie natuurtocht brengt ons door de magnifieke Glencoe, een van de mooiste valleien van Schotland. James Bond fans zullen de vallei meteen herkennen: de film Skyfall werd hier opgenomen. We overnachten in de omgeving van Fort William.
Vandaag staat Fort William op het programma, magnifiek gelegen en omringd door het schitterende landschap met dramatische bergen, watervallen en verscholen lochs, bossen en velden, maar ook stranden. Geen wonder dat de omgeving vaak gebruikt is als decor voor beroemde films als Braveheart en Harry Potter. Hier bevindt zich ook de Ben Nevis (1344 m), de hoogte berg van Groot-Brittannië. Aansluitend rijden we door naar Inverness. Een fraaie route leidt ons naar het beroemdste meer van Schotland: Loch Ness. Staande aan de waterkant en omgeven door de mistflarden, blijft toch altijd de hoop dat zich een rimpeling in het water voordoet. Zou Nessie zich aan ons laten zien? We bezoeken de ruïne van Urquhart Castle (niet inbegrepen), gelegen aan het meer en eens het grootste kasteel van Schotland. Diner en overnachting in Inverness.
In de ochtend bezoeken we de hoofdstad van de Highlands, Inverness, gelegen aan de oevers van de Ness. Historisch, compact en pittoresk. Inverness Castle doemt al van verre op. Vervolgens rijden we via Helmsdale naar Thurso, een adembenemend mooie route. Thurso is een alleraardigst stadje om even heerlijk in rond te dwalen. In de vroege avond nemen we de ferry van Scrabster naar Stromness (diner aan boord) voor een overtocht van ca. 1,5 uur. De komende 2 nachten verblijven we op Orkney.
De neolithische nederzetting Skara Brae (entree inclusief) is wonderwel in tact gebleven, zodat dit complex tot de best bewaarde prehistorische huizen in West-Europa behoort. U wordt 5000 jaar teruggezet naar antieke tijden en krijgt te zien hoe de oervolken woonden en werkten. Met de techniek van vandaag wordt het leven van alledag (maar dan 5000 jaar terug) in beeld gebracht. Ons volgende programmapunt is de magische steencirkel Ring of Brodgar, waar nog 36 stenen van de oorspronkelijk 60 stenen in het landschap staan. Wij rijden terug naar Kirkwall, waar u de middag vrij bent. De liefhebbers kunnen optioneel boeken voor een bezoek aan de Highland Park Distillery om het proces van whisky stoken nader te bekijken en natuurlijk gaan we het edele vocht ook proeven (The Peedie Experience tour).
Een vrije ochtend in Kirkwall. In de middag maken we nog een rondrit op Orkney. Het diner gebruiken we vanavond in een restaurant in de haven. In de loop van de avond zullen we boarden op de nachtferry van Kirkwall naar Lerwick. U overnacht in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed.
Highlands, Orkney & Shetlands - KRAS BusreizenIn de ochtend meren we aan in Lerwick op de Shetlands. Na het ontbijt gaan we ontschepen. Welcome to the Shetlands. De ongerepte natuur van deze eilanden behoort tot de beste plekken in Groot-Brittannië om bijzondere dieren te spotten. Vanochtend bezoeken we ‘The Shetland Pony Experience’. Gevestigd in Papil op Burra Isle, op slechts 25 minuten rijden van Lerwick, krijgt u de kans om kennis te maken met deze vriendelijke en vooral schattige Shetlanders. In de manege kunt u de pony's borstelen en tijdens een wandeling met de paardjes naar de kuststrook is er alle gelegenheid om de mooiste foto's te maken. De middag bent u vrij in Lerwick.
Vandaag rijden we naar het zuidelijkste puntje van het eiland, Sumburgh Head, waar het uitzicht bij de vuurtoren (entree inbegrepen) adembenemend mooi is. In het voorjaar nestelen hier ontelbare papegaaiduikers. Ook bezoeken we de Jarlshof met ruïnes uit de tijd van de Vikingen. Vervolgens rijden we door naar het betoverend mooie zandstrand van St.Ninians Island, verbonden door een natuurlijk zandpad met het 'Mainland'. Aansluitend rijden we door het vissersdorp Hoswick, een oude Viking-nederzetting. Het Noorse woord Hósvík betekent 'Baai met huizen'. Tot slot bezoeken we de voormalige hoofdstad van de Shetlands, Scalloway. Een stadje vol gekleurde huisjes en zelfs een heus mini-kasteel, Scalloway-Castle.
Vandaag maken we een indrukwekkende tocht over het noordelijk deel van het eiland. We bewonderen de vulkanische kliffen van Eshaness. Het zijn de overblijfselen van een vulkaanuitbarsting miljoenen jaren geleden. Deze zijn in de loop der eeuwen gevormd door felle Atlantische stormen en hebben hierdoor fascinerende vormen aangenomen. Begin van de avond aan we boarden op de nachtferry voor de overtocht naar Aberdeen. Diner aan boord en overnachting in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed.
Na de ontscheping vervolgen we onze reis door het schitterende Cairngorms National Park. Cairngorms National Park, gelegen in het hart van Schotland, is het grootste nationale park van het Verenigd Koningkrijk. Geniet van imposante bergen, weelderige bossen, diepe valleien en kristalheldere meren. De tocht via Braemar, Glen Shee en Kirkmichael naar Pitlochry is één van de mooiste Highlandroutes, dus dat wordt genieten! In Pitlochry is het tijd om te lunchen (niet inbegrepen). Waarna we doorrijden naar ons hotel in de omgeving van Edinburgh voor diner en overnachting.
Deze prachtige reis zit er bijna op. In de ochtend hebben we de tijd om Edinburgh te verkennen. Het leuke van de Schotse hoofdstad is dat deze perfect te voet te bekijken is. De meeste bezienswaardigheden liggen bij elkaar en het is een genot om door de stad te wandelen. Het kasteel van Edinburgh mogen we zeker niet overslaan. Rond 12.00 uur rijden we naar Newcastle waar we om 15.00 uur gaan boarden voor de ferryovertocht naar IJmuiden.
Na het ontbijt gaan we rond 10.30 uur ontschepen in IJmuiden. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw uitstapplaats. U gaat terugzien op een geweldig reis in Schotland.
Het 4-sterren Double Tree by Hilton Glasgow Westerwood ligt even buiten Cumbernauld en op ca. 20 rijminuten van Glasgow. Entree met receptie, lobby met zitjes, lift. Restaurant, bar, tuin met terras. Binnenzwembad. Wellnesscenter tegen betaling. Kamers met televisie, badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.
Het 3-sterren Alexandra Hotel ligt op ca. 400 m van het centrum van Fort William, op ca. 5 rijminuten van Ben Nevis. Entree met receptie, lobby met zitjes en lift. Restaurant en bar. Kamers met televisie, badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.
Het 3 sterren The Royal Highland Hotel ligt in het centrum van Inverness. Entree met receptie, lobby met zitjes en lift. Opvallend is de koninklijke trap geïnspireerd op de trap in de Titanic. Bar, snackbar en restaurant. Kamer met televisie, badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.
Het 3-sterren Kirkwall Hotel ligt in de haven van Kirkwall op Orkney op ca. 350 m van het centrum. Stijlvol Victoriaans gebouw. Entree met receptie, lobby met zitjes en lift. Restaurant en bar. Kamers met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.
Het charmante 3-sterren Shetland Hotel is gelegen in Lerwick, de hoofdstad van de Shetland. Entree met receptie en zitjes. Restaurant. Kamer met televisie, badkamer met bad of douche, wc, föhn. Gratis WiFi.
Het 4-sterren Stirling Highland Hotel ligt op 5 minuten lopen van het centrum en 10 minuten lopen van Stirling Castle. Entree met receptie, lobby met zitjes en lift. Restaurant, bar en terras. Binnenzwembad. Wellcenter tegen betaling. Mooie kamers met televisie, badkamer met bad of douche, wc, föhn. Gratis WiFi.
Het 3-sterren Mercure Livingston ligt in een heerlijk rustige omgeving, op ca. 25 km van het bruisende centrum van Edinburgh. Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, binnenzwembad en een sauna. De kamer is voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad/douche, föhn en wc. Gratis WiFi.
Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Engeland zoals reisdocumenten. Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Engelsman, eten en drinken, flora & fauna en leuke feitjes.
Wat weet u van:
• De Engelse Pub
• Fish and Chips
• Poppy
Lees onderstaand verder…
Voor Groot Brittannië moet iedereen beschikken over een eigen geldig paspoort, ook minderjarige kinderen. Het paspoort moet geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.
Engels is de hoofdtaal van het Verenigd Koninkrijk, maar ook het Welsh wordt erkend in Wales en het Gaelic (een oude Keltische taal) in Schotland.
De valuta in Groot Brittannië is het Britse Pond (GBP), oftewel het pond sterling met het valutateken £. In dat symbool is de letter ‘L’ te herkennen, de eerste letter van het Latijnse woord libra, dat pond betekent. Het pond wordt verdeeld in 100 pence, enkelvoud penny. Het symbool voor de penny is p. Omgerekend: £ 1 = ca. € 1,14. Groot-Brittannië heeft voldoende geldautomaten (cashpoint of ATM = automated teller machine). Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd. U pint buiten de eurozone, dus u betaalt voor iedere transactie. U kunt geld wisselen bij banken, postkantoren en wisselkantoren. Bij de hotels wordt veelal een wat ongunstiger koers gehanteerd. Euro’s worden in principe niet als betaalmiddel geaccepteerd.
Voltage (220/240) en frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk worden stopcontacten van type G gebruikt. De stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten. U heeft een verloopstekker type G nodig of een universele wereldstekker.
Het leidingwater in Engeland is veilig om te drinken. Het oogt soms wat troebel, maar dat komt door de lucht in de leiding. Drink bij voorkeur alleen koud water uit de kraan. Warm water kan een bijsmaak hebben.
De prijzen in Engeland liggen wat hoger dan wij in Nederland gewend zijn, op allerlei gebied.
Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland worden gevormd door een eilandengroep in het noordwesten van Europa met een oppervlakte van 244.100 km². Het land bestaat uit een groot eiland en een aantal kleinere, welke de koninkrijken Engeland, Schotland en het prinsdom Wales omvat. Het land grenst in het noorden aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan de Noordzee, in het zuiden aan het Engelse Kanaal en in het westen aan de Atlantische Oceaan en de Ierse Zee.
Verenigd Koninkrijk heeft een totale oppervlakte van: 244.820 km²
Landoppervlakte: 241.590 km²
Wateroppervlakte: 3.230 km²
Kust: 12.429 km
Hoogste punt: 1343 m (Ben Nevis)
Laagste punt: -4 m (The Fens)
Hoofdstad: Londen.
Staatsinrichting: het Verenigd Koninkrijk is een constitutionele monarchie, waarbij de uitvoerende macht namens de Koningin in handen is gegeven van de Premier en de overige ministers in diens kabinet. De uitvoerende macht wordt in feite uitgeoefend door het kabinet ‘Houses of Parliament’, samengesteld uit leden van het Lagerhuis (House of Commons) en - in mindere mate - het Hogerhuis (House of Lords).
Religie: 72% van de bevolking behoort tot de staatskerk van Engeland; de Church of England (Anglicaanse Kerk).
Werd er vroeger wat lacherig gedaan over de Engelse keuken, tegenwoordig telt Engeland ook vele beroemde ‘Chefs’. Het koloniale verleden heeft de Britse keuken ook andere smaken gegeven. Zo behoort de ‘Indian Curry’ tot de Britse Nationale gerechten. ‘Full English Breakfast’ is een prima start van de dag: geroosterd brood, gebakken eieren, bacon, witte bonen in tomatensaus, worstjes, gegrilde tomaat met champignons en gebakken aardappelreepjes (‘Hash Browns). Een plakje bloedworst (‘Black Pudding’) hoort er eigenlijk ook bij. Typische Engelse gerechten: ‘Fish and Chips ’(gefrituurde witvis met dikke friet en tartaarsaus en een paar druppels azijn); ‘Bangers and Mash ’(aardappelpuree met worstjes en veel jus); ‘Shepherd Pie ’(stoofpot met lamsgehakt, aardappel en groente); ‘Cottage Pie’ (stoofpot met rundergehakt). ‘Sunday Roast’ (heerlijk gebraden kip, lam, varkens- of rundvlees met gebakken aardappels, groenten en jus, allemaal verstopt in een jasje, de zogenoemde Yorkshire-pudding, begeleid door mosterd, munt- en mierikswortelsaus); ‘Ploughmans Lunch’ (eenvoudige lunch met brood, stuk kaas, appel en gesneden ui); ‘Scotch Egg’ (hardgekookt ei in een soort gehaktbal); ‘Steak & Kidney Pie’ (rundvlees, niertjes, ui en jus in een dikke korstdeeg uit de over); ‘Steak & Ale Pie’ (de variant zonder de niertjes); ‘Toad in the hole’ (worstjes in Yorkshire pudding); ‘Beef Wellington’ (ossenhaas in bladerdeeg met paddenstoelen en kruiden uit de oven). Eten doet u veelal in de pub, waar een prima maaltijd wordt geserveerd. En laat u ook eens verwennen tijdens een echte ‘High Tea’ met naast de hartige sandwiches ook ‘Victoria Sponge Cake’, ‘Welsh Cakes’ en ‘Çitroen en Lavendel Shortbread’. Alles begeleid door enorme potten thee. De Engelsen houden van een biertje, dat hier ‘ale’ of ‘bitter’ heet. Andere populaire drankjes zijn gin-tonic (ooit naar India gebracht als oplossing tegen voor malaria), heerlijke ciders en de hippe Bramble-cocktail (gemalen ijs met gin, limoensap, suikersiroop en bramenlikeur). Enjoy your meal… eet smakelijk!
Het landschap in het Verenigd Koninkrijk varieert van heuvelachtig tot flink bergachtig. Het land heeft vele heuvels, bergen, groene velden, meren, natuurreservaten en aan de westkust fjorden en kliffen. Het heeft alleen door het vele kappen nog maar negen procent bos. In het voorjaar staan de heuvels en valleien vol met bloemen. In delen van het Verenigd Koninkrijk bloeien dan de narcissen en in de bossen en parken staan boshyacinten, bosanemonen en sleutelbloemen in bloei. Rododendrons en azalea's treft u niet alleen aan in de keurig onderhouden parken, maar ook in het wild in lange heggen. De dierenwereld van het Verenigd Koninkrijk kent niet veel soorten. Zoogdieren als het edelhert, de ree, de vos, de das en de otter zijn op diverse plaatsen in het land te vinden. Er zijn veel gebieden met een beschermde status, van nationaal park tot natuurreservaat. Voor de kust leven de gewone zeehonden en grijze zeehonden. Bruinvissen en dolfijnen zijn nog incidenteel te zien in de buurt van de kust.
Denkt u aan een vakantie in Engeland, dan hoort daar zeker een bezoek aan de pub bij. Het land telt duizenden pubs en zelfs in het allerkleinste dorp zal er ongetwijfeld een locatie zijn. Pub is een afkorting van ‘public house’ en zo worden ze tot op de dag van vandaag ook gezien. Het is een soort verlenging van de woonkamer, want u ontmoet er familie, vrienden en buren, van jong tot oud. Bijpraten, het nieuws van de dag doornemen, sport kijken en natuurlijk een gezellig drankje drinken. Vaak bevinden de pubs zich in mooie historische panden en gaat hun historie dan ook eeuwen terug in de tijd. Typische rieten daken, lage balkenplafonds, open haarden met knappend houtvuur…de meeste pubs voldoen nog volledig aan dit beeld. Waren de pubs ca. 40-50 jaar geleden nog rokerige donkere dranklokalen met voornamelijk mannen aan de tap, tegenwoordig is het veel meer een populaire eetgelegenheid, waar u een heerlijke eenvoudige maaltijd kunt bestellen voor een redelijke prijs. Zeker op de zondag komen hele families met kinderen speciaal voor de ‘Sunday Roast’. Er worden nog steeds smaakvolle regionale ‘ales’ en ‘bitters’ geschonken, bij voorkeur in een groot pint-glas. De sfeer is gezellig en de ‘locals’ maken graag een praatje met de bezoekers. Cheers!
De vrolijke rode klaprozen, die in de lente onze bermen en tuinen opfleuren, ziet u jaarlijks in het tweede weekend van november op de kleding gespeld van bijna iedere Brit. De klaproos, in de volksmond liefdevol ‘poppy’ genoemd, staat symbool voor het einde van Eerste Wereldoorlog. Op 11 november 1918 zwegen uiteindelijk de kanonnen op de slagvelden in Vlaanderen, waar 4 jaar lang een afschuwelijke loopgravenoorlog was gevoerd, die miljoenen voornamelijk jonge slachtoffers maakte. De Canadese legerarts John McCrae schreef het gedicht ‘Flanders Fields’ al in 1915, toen hij de grote klaprozen zag bloeien op de oorlogsgraven. De eerste regels zijn: ’In Flanders fields the poppies blow, between the crosses, row on row’. In 1922 werd de klaproos ook het symbool van de Britse veteranenorganisatie, de Royal British Legion. Zij verkopen de stoffen klaprozen in de weken voor Remembrance (Poppy) Day en de opbrengst gaat in fondsen voor de nabestaanden.
Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.
Belangrijk: Deze rondreis is een mooie maar ook intensieve reis. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken, een aantal wandelingen wordt gemaakt. Ook zullen we treden en trappen tegenkomen. Hoogteverschillen gedurende de wandelingen zijn ook geen uitzondering. Het komt regelmatig voor dat de bus u niet in het centrum kan afzetten. Een goede basisconditie is dan ook een vereiste. Wij raden u aan goede wandelschoenen te dragen en u zult ook veel plezier hebben van een rugzakje om bijvoorbeeld een flesje water mee te nemen.
Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.
Voor de optionele excursie naar de whiskyproeverij is een minimum aantal deelnemers van 20 vereist. Beneden dit aantal kan de excursie niet worden uitgevoerd.
Wij raden u aan om voor de overtocht een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. De koffer blijft tijdens de overtocht in de bagageruimte van onze touringcar staan, die geparkeerd wordt op een afgesloten parkeerdek op de ferry.
Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.
Het DFDS parkeerterrein bij de terminal in IJmuiden is mogelijk te reserveren (ca. € 10 per dag). U stuurt een mail naar reserveringen@krasbusreizen.nl met uw boekingsnummer en het kenteken van uw auto. Wij vragen de parking voor u aan en voegen het dan toe aan uw boeking.
Als u in onze TOP Class bus stapt, is uw reis uw doel. Of het nu gaat om een rondrit tijdens een stedentrip naar Berlijn, een prachtige route door het glooiende Toscaanse land tijdens een excursiereis, een tocht door de mysterieuze Schotse Hooglanden tijdens een rondreis of aankomen op de legendarische Noordkaap: we brengen u ernaartoe in dit parade paardje onder de bussen. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen, USB aansluitingen, toilet én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi. Welkom aan boord van de TOP Class bus. Alleen te boeken bij KRAS Busreizen!
Bekijk de Top Class bus in 360 graden
Bekijk de Top Class bus in 360 graden
Op deze reis is op- en uitstapschema E van toepassing.
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg - Tankstation Total
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema F
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer