Fietsen in Tirol betekent een tour door de lieflijke dalen, waarbij de machtige bergen een prachtige achtergronddecor vormen. Wie denkt dat de tochten daardoor vermoeiend en zwaar zijn, die heeft het helemaal mis. We volgen namelijk grotendeels de Innradweg, die vrijwel uitsluitend over vlakke wegen, stroomafwaarts langs de rivier de Inn loopt. Uiteraard langs vele culturele highlights en mooie steden als Innsbruck. Zo nu en dan is er sprake van een klimmetje of een lichte afdaling. Met een e-bike moet dat echter geen enkel probleem zijn. Vanuit onze standplaats Oberperfuss maken we deze week geweldige tochten.
Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten gaan we op weg voor het eerste deel van de heenreis. We overnachten en dineren in Zuid-Duitsland.
Na het ontbijt rijden we naar het bergdorp Oberammergau, het begin- en eindpunt voor onze eerste fietstocht. Onderweg zien we een van de mooiste kastelen van Koning Ludwig II: Schloss Linderhof (entree niet inbegrepen). Het kasteel is in Franse rococostijl gebouwd en het ziet er zeer sprookjesachtig uit. Daarna gaan we per bus verder via de bekende wintersportplaats Garmisch Partenkirchen (ook beroemd van het Skischansspringen op 1 januari) naar Oberperfuss, waar we even voor het diner arriveren. In dit rustige, maar bovenal typisch Tiroolse dorp voert gemoedelijkheid de boventoon. Er zijn voldoende winkeltjes en gezellige terrassen.
Een vlak fietspad met als decor op de achtergrond de indrukwekkende bergwereld; dat is de Zillertal Radweg. Vanuit Mayrhofen fietsen we door het brede dal van de Ziller naar Strass, waarbij we de top van de Ahorn niet uit het oog verliezen. De tocht levert prachtige plaatjes op en onderweg zijn diverse zwemmeertjes en picknickplaatsen. De route van vandaag is 32 km lang. U kunt de tocht verlengen naar het schitterende Stiluptal. Deze extra 16 kilometers zijn prachtig, maar behoorlijk pittig (alleen voor de geoefende fietser).
Startplaats van vandaag is Roppen. We volgen de Inn stroomafwaarts en komen langs Haiming en Stams. Maak hier zeker even tijd voor het bekendste klooster van het land: het barokke cisterciënzerklooster Stift Stams. Het ijzeren hekwerk van de kerk is prachtig versierd met rozen. De kapel van het heilige bloed en de vorstelijke crypte zijn zeer bezienswaardig. Voordat u terug naar het hotel fietst, kunt u in de nabijgelegen orangerie genieten van een drankje en een traditionele lekkernij.
We laten vandaag de bus staan. Kiest u ervoor om een rustdag te houden of stapt u op de fiets voor een pittig rondje door de omgeving van Oberperfuss met flink wat klim- en daalwerk? Soms moet u zelfs even afstappen om een klein stukje te voet te overbruggen. De tocht gaat door mooie dalen als het Sellraintal en het Nattetal en langs bekende wintersportoorden als Axams.
Een fraaie tocht langs de Ötztalerache naar Haiming. Alles wat Oostenrijk zo aantrekkelijk maakt, komt u hier tegen in dit prachtige dal. Schitterende bergpanorama’s, mooie watervallen, raftingplaatsen met als hoogtepunt het grootste waterpark van Oostenrijk Area 47. Geen wonder dat dit dal zo populair is bij de toeristen. We starten inhet dorp Sölden in het Ötztal. We rijden via Huben - Längenfeld - Umhausen (hoogste waterval van Tirol) naar het brede Inntal.
We doorkruisen nog een keer het Inntal. De goede fietspaden brengen u langs alpenweiden met wilde bloemen, heldere bergstromen en dorpen met boerderijen. Pikt u voordat u op de fiets stapt nog een terrasje in Innsbruck? Een wandeling door de Maria Theresia Strasse met o.a. het huis met het Gouden Dak is een aanrader. Eindpunt van deze route is het pittoreske glasblazersstadje Rattenberg. Het oude ambacht wordt nog steeds uitgevoerd in de kleine werkplaatsen. Misschien vindt u hier wel een leuk souvenir voor thuis.
We gaan op pad voor het eerste traject van de terugreis naar Nederland. Onderweg stappen we nog een keer op de fiets voor een ronde om de Starnbergersee. Het meer is bekend omdat keizerin Elisabeth van Oostenrijk (Sissi) hier is opgegroeid, in het dorpje Possenhofen. Alvorens wij de fietsen voor de laatste keer in trailer plaatsen, ontdoen we de fietsen van stof en modder tijdens een flinke poetsbeurt. Diner en overnachting in Midden-Duitsland.
Vandaag volg het laatste traject naar Nederland. Aan het einde van de middag komen we aan in Asten op het centrale wisselpunt. Na de koffietafel wordt u weer teruggebracht naar uw opstapplaats.
Het comfortabele 3-sterren Hotel Krone ligt in het centrum van Oberperfuss in het Oostenrijkse Tirol op ca. 10 km van Innsbruck. We maken gebruik van kamers in het hoofdgebouw en de dependance, die via een ondergrondse tunnel met elkaar verbonden zijn. Entree met receptie, lobby met zitjes, restaurant, bar, Stube, lift en terras. Goed ingerichte kamersmet televisie, bad of douche, wc, föhn. Gratis WiFi.
Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Oostenrijk zoals reisdocumenten. Maar ook wat wetenswaardigheden over het land, de Oostenrijker, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.
Wat weet u van:
• Jodelen
• Wiener Kaffeehauskultur
• Almabtrieb
Lees onderstaand verder...
In Oostenrijk moet u over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.
De officiële taal is Duits, met een Oostenrijkse tongval. Met de Engelse taal kunt u overal goed terecht.
In Oostenrijk kunt u betalen met de Euro (€). Creditcards van Maestro, Mastercard, American Express, Visa en Diners worden vrijwel overal geaccepteerd. Pinnen met een bankpas met Maestro-logo kan bij vrijwel elke geldautomaat. Neem ook wat cashgeld mee in kleine coupures en munten; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Voltage (230) en frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland.
Het leidingwater in Oostenrijk is veilig om te drinken.
U kunt de prijzen in Oostenrijk voor drankjes en maaltijden vergelijken met de Nederlandse prijzen. Over het algemeen liggen de prijzen een stukje lager dan in Nederland.
Oostenrijk, gelegen in het hart van Europa, vriendelijk, toegankelijk en beminnelijk. Het land van bergen, heldere meren, vruchtbare akkers en stille bossen. Oostenrijk is ongeveer twee keer zo groot als Nederland.
Oppervlakte: 83858 km²
Hoogste punt: Großglockner (3798 m)
Laagste punt: Neusiedler See (115 m)
Aantal inwoners: 8747000
Staatsvorm: Oostenrijk is een federale parlementaire republiek met negen zelfstandige deelstaten (Bundesländer). Het staatshoofd is de Bondspresident, de Bondskanselier is het regeringshoofd.
Religie: 73% van de bevolking is room-katholiek, 5% protestant (Luthers), overig 10%, geen religie 12%.
De Oostenrijker houdt van goed en lekker eten en neemt daar ook altijd ruim de tijd voor. Bij het ontbijt hoort een vers gebakken ‘Semmel’ (uitgezonderd op zondag als de bakkerijen zijn gesloten), maar ook het stevige bruine zuurdesembrood. Een ‘Jause’ is het tussendoortje rond vier uur in de middag; meestal koffie met gebak, of iets hartigs. In de vele ‘Würstelständen’ op straat moet u ook eens een ‘Käsekrainer’ (worst met stukjes kaas) proberen. Typische Oostenrijkse gerechten zijn: • ‘Kaiserschmarrn’: soort dikke pannenkoek die in kleine stukjes gesneden en met compote wordt geserveerd. • ‘Tiroler Gröstl’: aardappelgerecht met stukjes spek en ei. • Salzburger Nockerln: een zoete soufflé dat eruit ziet als een gebergte • ‘Germknödl’: soort deegbroodje gevuld met jam dat met vanillesaus geserveerd wordt. • Wienerschnitzel: Oostenrijks beroemdste lap(je) vlees. • ‘Sachertorte’: chocoladecake gevuld met abrikozenmarmelade en afgemaakt met een dikke laag chocolade. Oostenrijk produceert ook mooie wijnen als ‘Grüner Veltliner’, ‘Blaufränkisch’ of de unieke ‘Schilcher’ uit de ‘Steiermark’. Witte wijn met (bruisend) bronwater wordt een ‘Spritzer’ genoemd. Een ‘Schorle’ is een aangelengde vruchtensap met bronwater. Wilt u een lekker borreltje, bestel dan een ‘Obstler’, een schnaps gebrouwen uit fruit, ijskoud gedronken. ‘Guten Appetit’ of gewoon Mahlzeit’!
Oostenrijk heeft een enorme veelzijdigheid aan natuurschoon. Bijna de helft van het land is bebost. De boomgrens ligt op 1800 m en daarboven beginnen de alpenweiden (Matten) met hun uitbundige bloemenpracht in de lente. Boven de 2200 m wordt de begroeiing minder en beginnen de kale rotsen van de bergwereld. De ‘eeuwige sneeuw’ vinden we boven de 2800 m. De zeldzame edelweiss, de nationale bloem van Oostenrijk, komt alleen hoog in de bergen voor. In de Oostenrijkse bossen leven herten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en eekhoorns. Af en toe is een bruine beer te zien. Lynxen en wilde katten zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht. In het hooggebergte leven alpenmarmotten (‘Murmeltier’), sneeuwhazen, steenbokken en gemzen. In de bossen leeft een bonte verzameling aan vogels. En wie weet ziet u hoog in de bergen de lammergier zweven, de grootste roofvogel van Europa.
In de lente gaan de koeien de bergen in en brengen daar de hele zomer door. Het geklingel van de koebellen zorgt voor een vrolijke noot tijdens de wandelingen. In september en oktober worden de koeien weer naar de stallen geroepen. Deze ‘Almabtrieb’ is een feestelijke gebeurtenis en de mooi versierde koeien lopen luid klingelend van de alm de dorpen in. Echt leuk om een keer mee te maken.
Jodelen is een zangkunst die vooral in Oostenrijk heel populair is. Vroeger een communicatiemiddel tussen de bewoners op de verschillende almen, maar het was ook een sein voor de koeien om zich te verzamelen. Tegenwoordig is jodelen voornamelijk een onderdeel tijdens de gezellige Tiroler avonden.
Oostenrijk is het land van de ‘Lederhosen’ en ‘Dirndls’, ooit de kleding van boeren en dienstmeisjes. Tegenwoordig wordt deze ‘Tracht’ nog veel gedragen, zeker in de hotels en restaurants. Op de wijze waarop de dame haar schort vastgeknoopt heeft, is af te leiden of zij getrouwd of vrijgezel is.
Kaffeehäuser zijn een begrip, vooral in Wenen. Hier spreekt de Oostenrijker met elkaar af om bij te praten. Maar u ziet vooral mensen die alleen willen zijn, maar dan graag met wat gezelschap om zich heen….een soort grote openbare huiskamer. U mag uren over een kopje koffie doen, lekker neuzen in het grote assortiment aanwezige kranten en tijdschriften…rustig genieten. De Wiener Kaffeehauskultur is zelfs opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.
‘Heurigen’ zijn sfeervolle restaurants met mooie binnenplaatsen in de wijndorpen. Een perfecte plaats om een lekker glas wijn te drinken. Een ‘Beisl’ is een soort eetcafé.
‘Mozartkugeln’ zijn verrukkelijke ronde chocoladeballetjes, gevuld met marsepein, pistache, nougat- en praline crème. Prachtig verpakt in een zilver- of goudkleurig papiertje met de beeltenis van Wolfgang Amadeus Mozart, de grote componist, erop. Leuk als souvenir voor thuis!
Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.
Fietsniveau ‘1,5’
Redelijke niveau: met af en toe een pittige helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie en voldoende fietservaring goed te doen. De routes variëren in lengte van ca. 32 tot 72 km en gaan door een redelijk vlak tot lichtglooiend landschap. We fietsen grotendeels over fietspaden en rustige B-wegen.
Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereik, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.
Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.
De KRAS fietsreizen worden uitgevoerd met moderne Comfort Class bussen die minimaal voorzien van de onderstaande kenmerken:
• Comfortabele stoelen met veel beenruimte
• Onderlinge afstand stoelen: 85 cm
• Verstelbaarheid stoel: 42 graden
• Voetensteun
• Toilet
• Airconditioning
• Koffiezetapparaat
• Koelkast
• DVD-speler
• Ervaren chauffeur en fietsreisleider tijdens de reis
Fietstrailers
Uiteraard besteedt KRAS de grootst mogelijke zorg aan het vervoer van de fietsen. KRAS beschikt over de modernste fietstrailers van Nederland met een ingenieus systeem dat ervoor zorgt dat alle fietsen snel, maar ook uiterst zorgvuldig vastgezet kunnen worden. Bij de fietstrailers is het niet meer nodig om het stuur van de fiets te draaien. U kunt dus uw fiets in de ideale stand laten staan gedurende de gehele fietsvakantie. Tijdens de vakantie laden onze chauffeurs en reisleiders iedere dag de fiets in en uit de trailer. De volgende dag heeft u dan weer de beschikking over uw (huur)fiets.
Middels de onderstaande QR-code krijg je een kort informatief filmpje over onze fietstrailers.
Fietsniveau ‘1’
Gemakkelijke tocht: met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Fietsniveau ‘2’
Gemiddelde tocht: met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties moet u beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Let op: KRAS Busreizen adviseert bij fietsreizen met niveau ‘2’ gebruik te maken van een E-bike.
Fietsniveau ‘3’
Stevige tocht: met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere afstanden per dag. Een uitstekende conditie, evenals voldoende fietservaring, is vereist. Ook voor dit niveau adviseert KRAS Busreizen gebruik te maken van een E-bike.
Mogelijk op al onze fiets-/busreizen
• De Batavus-E-bike met krachtige Bosch motor (Batavus WayZ E-go® Active plus flex - 400Wh accu (model 2020)
• Speciaal ontwikkeld en geprepareerd voor intensief gebruik
• Alle fietsen hebben anti-lek binnen- en buitenbanden
• Geen gesleep met uw eigen fiets
• Geen risico op schade en diefstal van uw eigen fiets
Kortom: gemak en comfort!
Fietst u liever met een duwtje in de rug? Kies dan voor onze E-bike met elektrische trapondersteuning. We maken gebruiken van de E-bike: Batavus WayZ E-go® Active plus flex met 400Wh accu (model 2020).
• Bosch middenmotor (Active plus) met krachtige accu, zelfs bij krachtige ondersteuning is 75 km actieradius geen enkel probleem
• De uitneembare accu (11 ampère ‘400’ met 36 volt) kan eenvoudig op de hotelkamer opgeladen worden
• Comfortabele lichtgewicht fiets (slechts 23,5 kg); fietst ook uitstekend zonder trapondersteuning
• Eenvoudig te bedienen met het digitale display
• Speciaal voor Kras aangepast voor meer fietsplezier met o.a. anti-lek binnen- en buitenbanden, verstelbare stuur- en zadelpen en lage instap
• Hoogwaardige Magura hydraulische remmen
• Nieuw luxe frame met kabels die door het frame lopen (dus minder gevoelig voor schade)
Ter info: de fietsen zijn niet voorzien van fietstassen.
Bij KRAS Busreizen kunnen de deelnemers natuurlijk ook de eigen fiets meenemen op reis. Opstappen met uw eigen fiets kan alleen op het centrale wisselpunt in Asten. De kosten voor het meenemen van uw eigen fiets bedragen € 17,50 per fiets voor de 7-daagse reizen en € 19,50 voor de langere reizen.
Uw fiets dient wel aan enkele voorwaarden te voldoen, zodat we deze veilig kunnen meenemen in onze fietstrailer. Uw fiets heeft normale banden omdat extra dikke banden niet vastgezet kunnen worden in het systeem in de fietstrailer. Neem bij twijfel contact met ons op. De accu moet losgekoppeld kunnen worden en dient in de handbagage te worden meegenomen, dit is ook van toepassing op eventuele fietstassen. Alle zaken als spiegels, telefoonhouders, mandjes met stellages moeten tijdens het transport van de fiets. Hoewel we uw fiets met de grootste zorg zullen behandelen, is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan de fiets kan ontstaan tijdens het vervoer in de fietsentrailer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. KRAS Busreizen kan voor deze schade niet aansprakelijk worden gesteld. Wij adviseren u om hiervoor zelf een aparte verzekering af te sluiten.
De huurprijs is inclusief dekking voor schade en/of diefstal van de gehuurde fiets. Het eigen risico bedraagt € 75 per incident. KRAS Busreizen behoudt zich het recht voor om diefstal, schade aan de fiets of schade ten gevolge van verlies (van onderdelen) van de fiets te verhalen op de deelnemer bij nalatigheid, opzet of grove schuld. Het risico bedraagt maximaal de nieuwwaarde van de fiets; Batavus E-bike (of gelijkwaardig) maximaal € 2699. Schade ten gevolge van nalatigheid, opzet of grove schuld van de gebruiker van een fiets kan niet worden afgekocht en valt dus niet onder de dekking. In geval van diefstal dient u zelf aangifte te doen bij de lokale politie. In alle gevallen geldt dat uzelf verantwoordelijk bent voor de huurfiets en deze te allen tijde op slot dient te zetten. Bij diefstal van de huurfiets dient u de fietssleutel en het opgemaakte politierapport te overhandigen. Indien deze niet in uw bezit zijn, wordt de volledig prijs (aankoopsom) van de huurfiets bij u in rekening gebracht.
Het aansprakelijkheidsrisico ten aanzien van derden bijvoorbeeld in verband met toegebracht letsel, materiële schade etc. valt niet onder de dekking. Deze mogelijke aansprakelijkheid dient u zelf te verzekeren.
KRAS Busreizen behandelt uw fiets uiteraard met grote zorg. Desondanks kan er toch (lak)schade aan uw fiets ontstaan tijdens het vervoer in de fietsentrailer, dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. KRAS Busreizen kan voor deze schade niet aansprakelijk worden gesteld. Goed verzekerd op reis gaan is dus belangrijk. Mogelijk heeft u een doorlopende reisverzekering, die ook dekking biedt voor fietsreizen en meer specifiek voor uw eigen fiets tijdens de reis. Is dit niet het geval dan adviseren wij u om hiervoor zelf een aparte verzekering af te sluiten.
Onze fietsroutes zijn met zorg samengesteld én in het Nederlands geschreven. Als extra service ontvangt u per dag een gedetailleerde kaart van het af te leggen traject. Uiteraard blijven we continu doorgaan met het optimaliseren van de routes. Bij veel routes heeft u de keuze uit een korte en lange variant. Is het terras wel heel erg gezellig of wilt u nog iets gaan bekijken onderweg, kies dan voor de wat kortere route. Op een afgesproken punt wacht de chauffeur u op en rijdt per bus naar het eindpunt van de langere route. Zo kunt u de vakantie indelen zoals u zelf wilt; vrijheid…blijheid!
Als fietser bent u extra kwetsbaar. KRAS Busreizen beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Wij adviseren u met klem om op de fiets een valhelm en reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen is het dragen van een helm zelfs verplicht, evenals het dragen van een reflecterend veiligheidshesje. U dient zelf voor deze beschermende kleding en/of schoeisel zorg te dragen. KRAS Busreizen kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis. Wij adviseren u om altijd een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten.
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg - Tankstation Total
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema F
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer